Τι είναι το 520; Κάντε κλικ εδώ

logo_361

*Του Μιχάλη Γκλεζάκου, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραια

Για να καταλάβουμε πόσο βοηθάμε την Ελληνική οικονομία με την προτίμηση εγχώριων προϊόντων και υπηρεσιών, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που οδηγεί τις οικονομίες σε αναπτυξιακή πορεία ή σε ύφεση :

 

του Γιάννη Παναγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΓΣΕΕ ότι το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης είχε εξαντληθεί και ότι δεν ήταν πλέον διατηρήσιμο, οι κυβερνήσεις της χώρας, την τελευταία δεκαετία, συνεχίζουν να το τροφοδοτούν με δανειακούς πόρους χωρίς παράλληλα να διενεργούν τις απαραίτητες διαρθρωτικές προσαρμογές και εξωστρέφειες.

 

  *του Δημήτρη Ασημακόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ


Στην δίνη της κρίσης που όλοι μας σήμερα βρισκόμαστε, τα πρώτα «θύματα» είναι, οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι καταναλωτές.

Παράλληλα κινούνται και οι κάθε λογής επιτήδειοι που διαμορφώνουν το κλίμα και τα φοβικά σύνδρομά της απαισιοδοξίας, αναστέλλοντας κάθε προοπτική οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση και την οικονομία αλλά και την κοινωνία. Αποτρέπεται δε, έτσι και κάθε διάθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη.

 

  *του Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου της ΕΣΕΕ


Η πρωτοβουλία του Κινήματος Πολιτών «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ», είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όλοι μας πρέπει, από το δικό του μετερίζι ο καθένας, να αναδείξουμε τα κρίσιμα προβλήματα και να δηλώσουμε την ετοιμότητά μας στην αντιμετώπιση της υποκατανάλωσης των εγχώριων προϊόντων.